Update fietsweekend

Op vrijdag 15 september vertrekken we om 11.00 uur bij Cafe Halfweg voor een rit over 105km, na ongeveer 55km is er een koffiepauze in Kranenburg bij Bakkerij Derks waar u 2 consumpties en een broodje of gebak kunt nuttigen, bij Millingen aan de Rijn nemen we het pontje naar Duitsland om vervolgens, na een stukje vals plat, ergens tussen 15.30 en 16.00 uur aan te komen bij Hotel Ruimzicht in Zeddam in de achterhoek.

Hotel Ruimzicht is ons verblijf voor twee nachten inclusief ontbijt en diner.  http://www.ruimzicht.com/

Het Hotel beschikt over uitstekende kamers, mooi restaurant, een fietsenstalling en een bar/verblijfsruimte.

Op loopafstand is er een leuke bar waar voor de vrijdag of zaterdagavond voor een ieder een portie bitterballen in het arrangement zit.

Ontbijt en diner zal gezamenlijk, op een nader te bepalen tijdstip, zijn.

Verder bent u natuurlijk vrij om te gaan en staan waar u wilt.

 

Op zaterdagochtend, na een stevig ontbijt,  is het vertrek om 09.45 voor een lokale ronde van ongeveer 120km.

Na met het pontje de IJssel te hebben overgestoken bij Dieren, komen we na 31.5km aan de voet van de Posbank, hier heeft u de keuze om een rondje te rijden over de Posbank of te wachten bij Lunchroom van Otterloo in De Steeg.

Het rondje is 11 km met een stijging van max 7%.

Na de afdaling gaat de rit vanaf Lunchroom van Otterloo verder wederom over de IJssel(brug) via Doesburg richting Duiven waar we de Lunch zullen nuttigen bij Pannenkoekenhuis de Snippenhof.    http://www.desteenencamer.nl/de-snippenhof.html

Hier kunt u soep, pannenkoek (max € 10,=)  of uitsmijter naar keuze en twee consumpties bestellen. Indien u meer eet of drinkt zult u dit met de penningmeester moeten verrekenen.

Na getafeld te hebben gaan we via rustige wegen verder richting s’Heerenberg waar we nog een pauze , 4 km voor s’Heerenberg moeten we bij Elten nog een kuitenbijter overwinnen om vervolgens even bij te komen op een terrasje in het centrum.

Hier zijn de consumpties voor eigen rekening. Vanaf hier rijden we nog 20km tot het Hotel.

 

Op zondag vertrekken we na het ontbijt om 10.00 uur voor een rit van 110km via Dinxperlo richting de Rijn, voor we de Rijn oversteken bij Xanten is er een koffiebreak met 2 consumpties en kuchen bij de Hellenhof aan de Rijn.

Via Sonsbeck, Kevelaar en Twisteden rijden we terug naar Venray.

Verzoek een ieder op de vrijdag en de zondag het nieuwste tenue te dragen. Op de zaterdag zo mogelijk het oude tenue.

Zo nodig kunnen de routes ingekort worden (mocht het weer niet meespelen)

Denk aan uw paspoort.

 

Els zal op vrijdag en zondag de bagage vervoeren naar en van Zeddam. Daar zij vrijdag, vanuit het werk, direct naar Zeddam rijdt dient u uw bagage donderdagavond voor 22.00 uur bij mij af te geven. Stationsweg 78 Venray tegenover Cafe Halfweg.

Voor de navigatie bezitters zal ik in de week voorafgaand de routes op de mail zetten.

 

Om zeker te weten dat het budget toereikend is, is het bedrag verhoogd naar € 155,= pp. Blijft er geld over wordt dit uiteraard teruggestort door de penningmeester.

Verzoek alle deelnemers om voor 10 september het resterende bedrag van€ 105,= over te maken naar TWC Oostrum NL41 RABO 0140 0027 15, onder vermelding van Fietsweekend 2017.

Comments are closed.