T.W.C. Oostrum is een toer-wielerclub uit de gemeente Venray en is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (N.T.F.U). De club heeft circa 50 leden en bestaat sinds 1977. De verenigingsactiviteiten bestaan uit tijdens het wielerseizoen (maart t/m medio oktober) op de zondagochtend rijden van een toertocht door de regio van 50-120 km met een gemiddelde deelname van 25 actieve personen. Er wordt daarbij gestreefd naar een richtsnelheid van 30 km per uur. Deze tochten worden gereden volgens een (elk jaar andere) toerkalender zodat eenieder zelf kan bepalen aan welke tocht hij wil deelnemen. De lengte en/of de zwaarte kan hierin bepalend zijn.

Daarnaast wordt ook er ook op dinsdagochtend door een groepje pensionada’s een tocht van ongeveer 80 tot 100 km, met een koffiepauze halverwege, verreden en op zaterdagmiddag wordt er door de leden ook een dergelijke afstand verreden. Tijdens de wintermaanden (november t/m februari) worden in de directe omgeving van Venray mountainbiketochten gereden. Eind februari is het gebruikelijk dat de mountainbikes per trein naar Nijmegen (station Heyendaal) worden gebracht en dat de fietsen daarna de leden via Heilig Landstichting, Gennep en de Maasduinen terugbrengen.

Het fietsweekend (meestal derde weekend in september) is een jaarlijks terugkerend evenement en markeert de afsluiting van het wegseizoen. De algemene ledenvergadering wordt doorgaans in januarigehouden.

TWC Oostrum heeft naast mannelijke leden nu ook een dame in de gelederen die graag gezelschap zou willen krijgen van nog meer dames.

De tochten vanuit Oostrum gereden, finishen bij een van onze sponsoren, Café Halfweg, halverwege Venray en Oostrum.

Cafe Halfweg